Vakcinisano više od 13.000 Kikinđana – dostupan Sputnjik, Fajzer i Astra Zeneka, očekuje se i isporuka Sinofarma

Vakcinacija u Kikindi obavlja se zadovoljavajućom dinamikom. Do sada je prvu dozu primilo više od 17.000 građana, dok je potpuno vakcinisano više od 13.000 Kikinđana. Na vakcinalnom punktu dostupne su vakcine „Sputnjik“, „Fajzer“ i „Astra Zeneka“, a očekuje se i isporuka vakcine „Sinofarm“.

Od ranih jutarnjih sati čeka se red ispred jedinog vakcinalnog punkta u Kikindi. Primetno je da se procesu imunizacije odaziva sve više mlađih ljudi, odnosno radno aktivnog stanovništva, čiji je glavni motiv što brži povratak u život pre pandemije.

Prvu dozu vakcine u Kikindi primilio je 17.126 građana, a potpuno je imunizovano 13.465 lica. Na punktu u prostorijama Udruženja penzionera u Kikindi vakcinacija protiče bez ikakvih problema, priča glavna sestra Doma zdravlja u Kikindi Mira Pećanac.

„Primamo i zakazane i nezakazane pacijente. Trenutno raspolažemo sa tri vrste vakcina. Građanima su dostupni „Sputnjik“, „Astra Zeneka“ i „Fajzer“ vakcina. Kineske vakcine ovog momenta za prve doze nemamo. Od danas radimo samo revakcine što se tiče kineske vakcine, mada očekujemo isporuku“, rekla je ona.

U proteklom periodu, organizovan je i prevoz za dolazak seoskog stanovništva na vakcinaciju, ali i terenski odlazak u kikindska sela. Budući da su meštani pokazali veliko interesovanje za pomenute akcije, izvesno je i da će one biti ponovljene u narednom periodu.

Vojvođanski Portal / RTV / Lidija Vučković / Foto: Aleksandar Kurbalija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *