Predsednica opštine Apatin pozvala građane na vakcinaciju

Vakcinacija, kao jedan od načina da se stekne kolektivna imunizacija, sprovodi se već duže vreme na teritoriji cele Srbije.

Građani opštine Apatin su prepoznali važnost vakcinacije, te je iz nedelje u nedelju sve veći broj onih koji su se vakcinisali. Danas je vakcinu primila i predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Pretpostavljam da su sve vakcine jednako dobre, a ja sam se odlučila za kinesku vakcinu Sinofarm i ovom prilikom pozivam sve građane naše opštine u subotu na dan “Otvorenih vrata” u Dom zdravlja Apatin od 8 do 14 časova, kada će bez zakazivanja moći da se vakcinišu kineskom vakcinom Sinofarm, rekla je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Predsednica je dodala i da su vakcine jedno civilizacijsko dostignuće, kako građani imaju pravo da se odluče da li će ili neće da se vakcinišu, ali i da u situaciji u kojoj se nalazimo kada imamo dovoljno vakcina i priliku za izbor, nije racionalno ne iskoristiti mogućnost vakcinacije.

Građani naše opštine su pokazali odgovornost. Imamo preko 4000 revakcinisanih, a na taj broj treba dodati i 1700 građana koji su primili samo prvu dozu, te je realno očekivati da ćemo za dve nedelje imati preko 6000 revakcinisanih, poručila je Dubravka Korać.

Predsednica se još jednom zahvalila svim građanima koji su se vakcinisali i pozvala sve one koji to nisu uradili da se vakcinišu kako bismo što pre izašli iz situacije u kojoj se nalazimo.

Vojvođanski Portal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *