Karavan radosti i prijateljstva u Kikindi

Sportske igre mladih održane su sedmi put u Kikindi, uz učešće više od 200 đaka, a predstavljaju istinski karavan radosti i prijateljstva.

Ovogodišnji ciklus takmičenja i gostovanja po Vojvodini započeo je u Kikindi, a mladi su se nadmetali u pet sportova.

Pored fudbala i odbojke, takmičili su se još u atletici, basketu i „između dve vatre”. Gradska uprava Kikinde, i ovoga puta, podržala je najveću manifestaciju amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života.

Član Gradskog veća Kikinde za sport i omladinu Dragan Pecarski konstatovao je da su ranijih godina sa završne manifestacije u Splitu mladi sportisti iz Kikinde redovno donosili medalje.

  • Kao grad sporta i sredina koja brine o mladima, drago nam je što je ovaj karavan ponovo u Kikindi. Našim mladim sportistima želim svu sreću. Najbolji će izboriti plasman na regionalno, a potom i na državno takmičenje, koje će se tokom jula održati na Zlatiboru. Najbolje mlade sportiste Srbije, sredinom avgusta, očekuje odlazak u Split na finale Sportskih igara mladih. Nadam se da će među njima biti i naši mladi sugrađani – rekao je Pecarski.

Predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Čudanov Bakić naglašava da su sa velikim zadovoljstvom podržali ovu sportsku manifestaciju regionalnog karaktera.

  • Uz poštovanje svih propisanih mera, deci je omogućeno da se takmiče i budu najbolji promoteri sporta i zdravih stilova života- ocenila je ona.

Učenik kikindske Osnovne škole „Žarko Zrenjanin” Predrag Ljubičić, oprobao se u fudbalu, a ovo su njegove prve Sportske igre mladih.

-Svečano otvaranje je bilo lepo, a i samo takmičenje. Nadam se povoljnom rezultatu – optimista je Ljubičić.

Vojvođanski Portal / Dnevnik.rs / M. Mitrović / Foto: kikinda.org.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *