Ambasador Rusije u poseti Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka.

Vučević je zahvalio ambasadoru na svim aktivnostima koje Ruska Federacija čini na polјu smanjenja posledica pandemije, a posebno na pomoći u vidu vakcina, koje doprinose da se proces imunizacije stanovništva u Srbiji nesmetano odvija.

Dvojica sagovornika su izrazila zadovolјstvo napretkom saradnje Srbije i Rusije na svim polјima, od ekonomije do kulture, konstatujući da prijatelјstvo dva naroda nikada nije bilo snažnije, a da se ta čvrsta spona odražava i na lokalni nivo, odnosno da benefite imaju i lokalne samouprave.

Oni su u tom pogledu razgovarali i o perspektivama ekonomske saradnje, pogodnostima za investiranje u Novom Sadu, a osvrnuli su se i na titulu koju će Novi Sad poneti naredne godine kao centar evropske kulture i sa tim u vezi, na intenziviranje kulturne saradnje Novog Sada sa ruskim gradovima.

Na sastanku je izražena spremnost predstavnika Grada i Ambasade da svojim radom i zalaganjem doprinesu nastavku jačanja saradnje Srbije i Rusije, posebno imajući u vidu tradicionalno dobre prijatelјske odnose i duboke istorijske, kulturne, jezičke i verske bliskosti dva naroda.

Vojovođanski Portal / RTV / Foto: Jaroslav Pap

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *